Uncategorized

Chockhöjda markarrenden i Värmdö skärgård

Med anledning av att Värmdö kommun beslutat att ”chockhöja” tomträttsavgälderna på Sandhamn och Runmarö ställer vänsterpartisten Mats Skoglund två frågor till kommunalrådet Peter Frej (M).

Interpellation till ordföranden i Samhällsplaneringsnämnden
Tidigare i våras beslöt kommunfullmäktige om kraftiga höjningar av tomträttsavgälderna i skärgården. Eftersom nu gällande avgifter på grund av bristande rutiner varit oförändrade under många långa år chockhöjs nu arrendena.

De aktuella tomträttsinnehavarna har sparat mycket stora belopp under alla år kommunen missat höja avgälderna. Ändå är det inte svårt att förstå att de aktuella tomträttsinnehavarna nu reagerar mot den aviserade chockhöjningen. Höjningen blir svår att försvara och av uttalanden i lokala media verkar det nästan som om kommunfullmäktiges beslut att höja avgifterna från ca 500 kronor/månad till ca 5500 kr per månad är förhandlingsbart.

Med anledning av ovanstående frågar jag:

– Har rutinerna nu säkerställts så att kommunen inte återigen missar att säga upp tomträttsavgälderna för höjning år 2021?

– Anser du att kommun fullmäktiges beslut den 30 mars 2011 om att den aktuella höjningen av tomträttsavgiften är förhandlingsbart?

Gustavsberg den 24 maj 2011
Mats Skoglund (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk