artikel

När kommer skolans pengar?

Vänsterpartisten Mats Skoglund vill ha klart besked om Peter Bondesson (FP) verkligen har mandat att återigen lova ut 40 miljoner till Värmdös barn och skolor.
Läs mer.

  

 

Interpellation

Angående 40 miljoner till skolan

Under 2006 års valrörelse utlovade alliansen 40 nya miljoner till Värmdös skolor. När väl valrörelsen avslutats och budgeten för år 2007 skulle beslutas fanns/saknades de utlovade miljonerna i majoritetens budget. I stället framhölls att pengarna skulle komma men senare. Som alla nu vet fanns de utlovade 40 000 000 kronorna varken med i 2008 eller 2009 års budgetar. Följaktligen har Värmdös skolor hittills gått miste om 120 miljoner kronor.

Senare har det sagt att det inte var ett vallöfte från alliansen utan endast från Moderaterna. I en insändare hävdar nu Folkpartiets skolkommunalråd att det bara var någon utan mandat att lova något som lovat ut 40 miljoner kronor till Värmdös barn och skolor.

I samma insändare lovar samma kommunalråd att pengarna kommer när det blir bättre tider.

Förra gången pengarna utlovades var vi på väg mot en exceptionell bra högkonjunktur. (Grunden till denna och Sveriges mycket goda ekonomi hade som alla vet lagts av den dåvarande rödgröna riksdagsmajoriteten.)

Nu när alliansen styr är vi inne i den värsta lågkonjunktur på mycket länge lovar vårt skolkommunalråd att de uteblivna miljonerna kommer då det blir bättre tider.. Då undrar jag när blir det bättre tider och kommer vi att vara med då? Kan utbildningsnämndens ordförande  ställa ut så friokostiga löften? Andra har gjort bedömningen att Värmdö kommun har många långa svåra år framför sig.

Med utgångspunkt från ovanstående frågar jag följande:

Har nya någon, till skillnad från den förra någon, mandat att lova ut miljontals kronor till våra skolor? Eller är det också bara ett "privat" vallöfte som inte heller det behöver/skall infrias?  

När kommer det att finnas utrymme i budgeten för 40 nya miljoner till Värmdö kommuns skolor? Eller på annat sätt när blir det högkonjunktur igen och är löftesutställaren med då? Är löftet förankrat inom major.

Gustavsberg den 27 januari 2009                                                                         

Mats Skoglund (v)

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk