artikel

Kd förlöjligar jämställdheten

Varför vill kd ha överklassnära tjänster (s. k. hushållsnära tjänster) som egentligen fråntar männen deras ansvar för barnen och hemmet?

  

Jämställdheten förlöjligas av Kd

Tänk om Kd kunde ägna sig åt riktig jämställdhetspolitik istället för att göra inlägg efter inlägg om Vänsterpartiets förslag på baddräktspolicy. Stefan Dozzi har bemödad sig med att lyfta upp frågan gång på gång, vem är det egentligen som förlöjligar jämställdhetsdebatten?

Att Vänsterpartiet är Sveriges första feministiska parti som har åtagit sig ett radikalt feministisk arbete vet de flesta, vi lyfter upp massvis av jämställdhets- och jämlikhetsfrågor på olika nivåer, från lika lön för lika arbete till baddräktspolicy.

Men kd har en hel del jämställdhets- och jämlikhetspolitiska utmaningar att tackla inom sitt parti och mycket att förklara för väljarna, t. ex:

  • Om ni nu inom kd menar allvar med jämställdhetsfrågorna hur kommer det sig då att ni inför vårdnadsbidraget? Ett bidrag som i själva verket är en kvinnofälla och "bidrag för vård av frisk man hemma".
  • Varför vill kd ha överklassnära tjänster (s. k. hushållsnära tjänster) som egentligen fråntar männen deras ansvar för barnen och hemmet?
  • Varför är kd, med sin s.k. kärnfamiljeretorik emot insemination av lesbiska kvinnor?
  • Varför är kd benhårda motståndare till att människor av samma kön ska ingå äktenskap?

Dozzi, säger sig vara orolig för de unga kvinnornas situation, hur kommer det sig då att Dozzis partikamrater i Nacka och andra kommuner inte vill verka för en sådan enkel sak som att införa feministiskt självförsvar som ett frivilligt ämne på våra skolor? Så att fler unga tjejer och kvinnor får självförtroende nog att ta plats och vid få tillfällen också avvärja brott. 

Istället ödslar Stefan Dozzi tid på att kritisera min partikollega, Mats Skoglunds förslag om en baddräktspolicy. Vi är som sagt ett feministiskt parti som sysslar med viktiga och mindre viktiga, stora och mindre stora feministiska frågor. Men frågan är vad kd är för sorts parti, jämställdhetsförespråkare och rättvisetänkare? Nej knappast.

Hediye Güzel (v)

KF-ledamot i Nacka

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk