artikel

Rättvisare med gamla tian och tjugan

Erica i Fisksärta påpekar, i NVP den 12 februari, helt riktigt att det är orimligt dyrt att resa kollektivt mellan Fisksätra och Nacka Forum. För Erica som är lågavlönad deltidsarbetare blir det inte mycket kvar av lönen sedan resan betalats. Vänsterpartiet håller med och lovar bättring om vi vinner valet 2010.

Erica från Fisksätra (12/2) pekar på en stor orättvisa i SL-trafiken. Har man oturen att bo nära en zongräns kan en resa på bara några kilometer kosta tre klipp på förköpsremsan.

 

När vi i den förra rödgröna majoriteten införde enhetstaxan i kollektivtrafiken 2006 var det för att slippa sådana här orättvisor. Det skulle bli enkelt och billigt att åka, oavsett var i länet man bodde. I första hand underlättade enhetstaxan för dem som inte reser dagligen och därför inte behöver ett månadskort.

Men rättvisereformer är ingenting som den styrande borgerliga majoriteten i landstinget gillar. Så fort det gick avskaffades enhetstaxan och zongränserna infördes igen. Var och en skulle betala vad det kostar och det spelar ingen roll att det som vanligt var de sämst ställda som får göra de största uppoffringarna.

Vi kommer givetvis att återinföra enhetstaxan om det blir en rödgrön seger i landstinget 2010!

Mats Skoglund (v)

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk