artikel

Centerpartiet gick emot sitt eget förslag

Inför invigningen av Gustavsbergs fina och spännande badanläggning ville Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna att kommunens barnfamiljer och pensionärer skulle erbjudas ett gratisbad. Tyvärr ville allianspartierna, som styr Värmdö, inte detsamma. De röstade ner våra förslag.

Den 30 januari 2008 diskuterdae Värmdö kommunfullmäktige prissättningen i kommunens nya badanläggning. Ärendet hade aktualiserats av Vänsterpartiet. Vi anser att det är kommunfullmäktige som skall fastställa kommunala taxor och avgifter. Vi beklagar att allianspartierna istället bestämt att badanläggnings entréavgifter skall beslutas av Simhallsbolagets styrelse.

Värmdö kommun har satsat och kommer framöver att behöva satsa kommunalskattepengar i kommunens nya badanläggning. Då är det viktigt att avgifterna sätts så även barnfamiljer, pensionärer och andra med begränsade inkomster har råd att besöka anläggningen. Vänsterpartiet anser att de nu aviserade entréavgifterna ligger över vad som kan anses vara försvarbart.

Vi delar centerpartiets tidigare uppfattning att kommunen som en del i marknadsföringen av badet skall bjuda barnfamiljerna på ett första besök i badanläggningen. Vi menar dessutom att våra pensionärer också bör omfattas av ett sådant gratiserbjudande.

Till sist finner vi det märkligt att centern med motiveringen att de inte vill politisera frågan avstod att rösta på sitt eget förslag. Mot bakgrund av att centerpartiet skickat ut pressmeddelande i vilket förslogs att kommunens barnfamiljer skulle få ett "pröva på" bad gratis är deras motivering obegripligt.     

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk