Uncategorized

Låt kristna irakier få stanna i Sverige

Vi vädjar till regeringen – låt kristna irakier få stanna i Sverige

De kristna irakier som lever i Irak lever under fruktansvårda förhållanden. Många förföljs och mördas på grund av sin tro. Dagligen förekommer systematisk misshandel, förföljelse och trakasserier. Detta är faktamässigt fastställt av bl.a. FN och andra oberoende internationella organ.

De kristna irakier som lever i Sverige och som ska sändas tillbaka till Irak kommer att ställas inför livshotande situationer. Irakiska myndigheter har varken resurser eller ens viljan att försvara dem. Det finns sannolikt inget annat exempel på en allvarligare hotbild än den som de kristna irakierna lever under.

Utifrån denna bakgrund vädjar vi kommunalråd och gruppledare i Värmdö kommun till regeringen om ett skyndsamt ingripande som gör att kristna irakier får stanna i Sverige i trygghet och säkerhet.

Gustavsberg 2012-03-08

Stefan Dozzi (KD)                Anders Bergman (FP)                Peter Frej (M)Kommunalråd                      Kommunalråd                          Kommunalråd

Malin Åberg-Aas (MP)       Lars Bryntesson (S)                      Lars Alenfalk (C)Kommunalråd                      Oppositionsråd                        GruppledareMats

Mats Skoglund (V)

Gruppledare

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk