Uncategorized

Värmdövänstern nominerar Jonas Sjöstedt till partiledare

Pressmeddelande 2011-09-19

Vänsterpartiet Värmdö lämnar idag in en nominering av Jonas Sjöstedt som partiledare till Vänsterpartiets valberedning. Varm personlighet, ett brinnande engagemang och förmåga att vinna val var några av anledningarna till att Vänsterpartiet Värmdö på söndagens medlemsmöte beslutade att nominera Jonas.

Vänsterpartiet har nästan fördubblat antalet medlemmar på ett år samtidigt som allt fler upptäcker att vår välfärd urholkas av en borgerlig politik. Jonas Sjöstedt har förmågan att fånga upp människors önskan om ett annat samhälle och göra den drömmen till konkret politik, säger Tobias Smedberg, styrelseledamot Vänsterpartiet Värmdö.

På det medlemsmöte som Vänsterpartiet Värmdö arrangerade under söndagen berömdes den öppna valprocessen där fyra ledarkandidater låter sig utfrågas och möter medlemmarna runt om i landet. Partiföreningen valde att nominera Jonas Sjöstedt och i argumentet för Jonas personlighet och hans förmåga att att skapa förtroende, hans varma , inlyssnande och lugna personlighet och hans förmåga att vinna val. I EU-parlamentsvalet 2004 var Jonas den mest betydelsefulla personen för dem som röstade nej till EMU.

– Vänsterpartiet måste få större betydelse i folks vardag. Vi behöver presentera trovärdiga lösningar på bostadsbrist, miljöproblem, arbetslöshet och finanskriser. Vi tror att Jonas Sjöstedt har den förmågan, säger Tobias Smedberg.

Den 5 oktober är det nomineringsstopp och då vidtar valberedningens arbete med att föreslå ny ledning för partiet. Valberedningens förslag förväntas presenteras i början av december. Val av partiledare sker på kongressen i Uppsala i januari 2012.

Dela den här sidan:

Kopiera länk