Uncategorized

Så gör vi Munkmora och Lugnet bättre

Alla människor har rätt till en bra bostad med rimlig hyra. Under vintern har vi från Vänsterpartiet Värmdö knackat dörr och frågat 100 hushåll i Munkmora och Lugnat om hur dessa upplever sin bostadssituation. Vår dörrknackning visar bland annat att:

  • Sex av tio är ganska eller mycket nöjda med sina lägenheter.
  • Över hälften är ganska eller mycket missnöjda med underhållet i lägenheterna.
  • Över hälften är ganska eller mycket missnöjda med trappuppgångar och utemiljöer
  • Kvinnor är mer missnöjda med otrygga utemiljöer än män.
  • Två av tre anser att det går för få bussar till Munkmora.
  • Utifrån de synpunkter de som bor i Munkmora och i Lugnet gett till oss i Vänsterpartiet kommer vi kämpa för en bättre bostadspolitik i Värmdö kommun. Här är fem steg för en bättre bostadssituation för alla Värmdöbor:

    1. Bygg fler billiga hyresrätter
    För varje ny bostadsrätt som byggs i kommunenen behöver det byggas en hyresrätt. Det behövs 500 nya hyresrätter per år i kommunen tills bostadsbristen är åtgärdad. Den kommunala bostadskön har växt med 85 procent på fem år!

    2. Satsa mer på underhåll
    ROT-avdrag bör omdirigeras så att de riktar sig till fastighetsägare av hyresrätter och inte bara till de som äger en villa eller bostadsrätt. Detta skulle göra att Värmdö Bostäder kan satsa mer på underhåll och att lägenheter och trappuppgångar kan fräschas upp.

    3. Inför hjälpgaranti
    Värmdö Bostäder bör införa en hjälpgaranti som innebär att de boende är garanterade besök av fastighetsförvaltare inom tolv timmar efter att ett fel anmälts.

    4. Fler bussar
    SL behöver öka turtätheten till Munkmora/Lugnet. Kollektivtrafik är miljösmart, minskar trängseln på våra vägar och är långsiktigt samhällsekonomiskt lönsamt.

    5. Mer trygghet och ljus
    Kommunen behöver investera i belysning som är trygghetsskapande och energibesparande. Det behövs också fler papperskorgar och andra uppfräschande åtgärder.

    Dela den här sidan:

    Kopiera länk