Uncategorized

Värmdö kan stödja Gaza

Stöd Gazas folk

Den Palestinska befolkningen i Gaza lever sedan lång tid under mycket hård ockupation och blockad. Detta strider mot folkrätten och utgör en lång rad brott mot mänskliga rättigheter. Gazas befolkning lider och saknar mycket av det som är nödvändigt för att ett samhälle ska fungera. De israeliska övergreppen och palestiniernas lidande är väldokumenterade.

Sveriges kommuner får inte bedriva utrikespolitik. Dock finns det möjlighet att bidra till humanitära insatser. I maj 2011 kommer den svenska organisationen Ship to Gaza tillsammans med andra internationella hjälporganisationer segla mot Gaza med förnödenheter till Gazas befolkning.

Ship to Gaza är en partipolitiskt och religöst oberoende ideell förening som består av personer och organisationer som vill verka för ökad respekt för mänskliga rättigheter och den allmänna folkrätten. Organisationen utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Gaza.

Ship to Gaza avser att utrusta bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. Ship to Gaza är en ideell och fredlig solidaritetshandling från människa till människa.

Värmdö kommun kan stödja projektet Ship to Gaza genom att skänka material som inte längre används av kommunen men som kan komma till nytta i Gaza.

Med hänvisning till det ovan anförda föreslår vi att:

  • Värmdö kommun i samarbete med Ship to Gaza inventerar vilka möjligheter som finns att skänka material som inte längre används men kan komma till stor nytta i Gaza.

VÄNSTERPARTIET VÄRMDÖ

genom Mats Skoglund (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk