Uncategorized

Fler infartsparkeringar


  Vänsterpartiet delar ut äpplen på infarts-
  parkeringarna vid Mönvik och Värmdö
  marknad för att uppmärksamma behovet
  av fler platser. Det är ett viktigt sätt att
  göra kollektivtrafiken mer attraktiv.

2010-06-07

Motion till samhällstekniska nämnden

Nya infartsparkeringsplatser genast

Vänsterpartiet vill att kollektivtrafiken ska bli så attraktiv som möjligt. Då kan biltrafiken minimeras både för att minska koldioxidutsläppen och för att minska trängseln på våra vägar mot Stockholm och på innerstadens gator. Ett steg på vägen till en mer attraktiv kollektivtrafik går via fler infartsparkeringar. De gör det möjligt för de som saknar busshållplats i närheten av sin bostad att ändå ta bussen.

Värmdöbor har för oss föreslagit att parkeringen vid Bygg-Ole i Mölnvik lätt kan utökas med 8 nya platser, utan att det blir för trångt att köra, om man endast tillåter en körriktning vid platsradernas gavlar. De två dubbla platsraderna i mitten kan lätt förlängas åt båda hållen. De nya platserna har markerats med fetare linjer i bilden nedan.  Dessa idag omarkerade plaster används redan i viss utsträckning, men den som står där riskerar böter.

Det enda som behövs är lite färg. Kostnaden är försumbar.

Vid denna infartsparkering kan med schaktning och asfalteringsarbeten ytterligare c:a 20 parkeringar iordningställas utan intrång på annan mark. Liknande åtgärd har nyligen beslutats för kommunens egen personalparkering vid Skogsbo.

Vi föreslår Samhällstekniska nämnden att uppdra åt Samhällsbyggnadskontoret

att snarast låta markera 8 nya parkeringsplatser vid infartsparkeringen i Mölnvik

att se över även andra infartsparkeringar om inte platsutnyttjandet kan ökas på motsvarande sätt till mycket låg kostnad.

att utreda möjligheterna att utvidga parkeringsytan på denna och andra infartsparkeringar till en kostnad per plats som kan motiveras samhällsekonomiskt.

Bertil Krakenberger, Vänsterpartiet

Dela den här sidan:

Kopiera länk