artikel

(S) – (V) uttalande i socialnämnden

Vi är nöjda med att nämnden till sist kunde fatta ett enhälligt beslut för budget 2010. Mer märkligt blir det då att också majoriteten kan ställa sig bakom ett förslag som, utgåenden från den budget de ställt sig bakom i kommunfullmäktige, är underbalanserad med 10-12 miljoner. Det blir mycket frustrerande för oss och personalen då ett budgetbeslut tas av majoriteten utan att man kan förklara hur det ska finansieras. Läs mer.

  

Protokollsanteckning till punkten "Budget"

Vi är nöjda med att nämnden till sist kunde fatta ett enhälligt beslut för budget 2010.

För oss i oppositionen känns det naturligt och logiskt att fatta ett sådant beslut då vi ha avsatt pengar för att klara dessa åtaganden, i våra budgetförslag.

Mer märkligt blir det då att också majoriteten kan ställa sig bakom ett förslag som, utgåenden från den budget de ställt sig bakom i kommunfullmäktige, är underbalanserad med 10-12 miljoner. Det blir mycket frustrerande för oss och personalen då ett budgetbeslut tas av majoriteten utan att man kan förklara hur det ska finansieras.

Det är också intressant att notera att Stefan Dozzi, Affi Storch och Roland Ekstrand på kommunfullmäktige dagen efter socialnämnden, röstar emot förslag om att tillskjuta 8 miljoner till socialnämnden (samma personer röstade också emot förslag som gick i linje med en av nämndens hjärtefrågor, nämligen att ge Värmdö Bostäder i uppdrag att snarat tillskapa nya hyresrätter). I och med dessa ställningstaganden måste man nog anse att trovärdigheten för två av dessa personer i tidigare uttalanden i socialnämnden, är i det närmaste noll.

Än mer besvärande blir det då såväl kommunstyrelsens ordförande som majoritetens "finansminister", tydligt utsagt att den av kommunfullmäktige fastställda budgeten ska hållas.

På kommunfullmäktige den 16/12 slog kommunstyrelsens ordförande åter fast att några löften om nya pengar till socialnämnden aldrig har getts till Stefan Dozzi.

Personalens och vår berättigade fråga är; Vad gäller? KF-budget eller fromma förhoppningar från en förvirrad majoritet?

Vi är mycket missnöjda med den process som förevarit beslutet om budget då det uppenbarligen pågått ett spel bakom den offentliga beredningen, som vi inte haft insyn i.

Detta är något helt nytt i socialnämndens historia och kommer naturligtvis att negativt påverka det fortsatta arbetet i nämnden.

Övertrampet från socialnämndens vice ordförande att under diskussionen vid tre tillfällen anklaga socialchefen för bristande kreativitet betraktar vi bara som ett, om än oförskämt, totalt hjärnsläpp som bara faller tillbaka på personen i fråga.

En av de saker socialtjänsten i Värmdö och dess chef är vida berömda för är just dess enorma kreativitet. Denna uppskattar vi mycket och hoppas kan hållas vid liv trots majoritetens ideliga klavertramp.

Gustavsberg och Värmdö den 15 december 2009

Jösta Claeson (S) och Hans Mårtensson (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk