artikel

Vart tog alla förslag vägen?

Värmdö kommuns bostadsföretag – VärmdöBostäder AB – har låtit en konsult utreda lämpliga platser för nybyggnation av hyresbostäder i Gustavsberg. I början av 2009 blev utredningen klar. Nu vill vänsterns Mats Skoglund ha svar på varför ingeting händer. Bostadsbristen är stor. Läs mer

  

2009-11-23

Interpellation

 Till

ordföranden

VärmdöBostäder AB

Låt Gustavsberg växa

På uppdrag av Värmdö Bostäder har WSP Stadsutveckling utrett ett stort antal möjliga lägen lämpliga för bostads byggande i Gustavsberg. Den stora fördelen med i stort sett samtliga förslag är att de är i bra kollektivtrafiklägen och att marken ägs av Värmdö Bostäder eller Värmdö Kommun.

Dessutom är ett antal av de föreslagna projekten småskaliga och borde vara lätt att påbörja omgående. I Munkmora/Lugnetområdet finns idag överkapacitet på infrastruktur som kommunalt VA och förskolor samt skolor. Att utnyttja denna överkapacitet skulle ge stora positiva effekter på kommunens hårt ansträngda ekonomi. Till detta kommer att vårt tynande centrums kundunderlag skulle stärkas.

Till detta kommer att Värmdö Bostäder eller Värmdö Kommun äger marken viket borde göra det möjligt att producera hyresbostäder till rimliga kostnader. Det bör också påpekas att ca 4000 personer står i kommunens bostadskö till hyresrätt i Värmdö.

 Jag vill därför fråga Värmdö Bostäders ordförande:

  •   Hur avser ni att gå vidare med projektet Låt Gustavsberg växa? .  
  • · Hur mycket har utredningen kostat Värmdö Bostäder och dess hyresgäster?

                                                                Mats Skoglund (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk