artikel

Oppositionen fick inte vara med vid EU-mötet på Djurö

Varför representerades Värmdö kommun av 5 företrädare från majoriteten och ingen från oppositionen vid EU:s klimatmöte på Djurönäset den 13-15 juli i år? Vänsterns Mats Skoglund vill ha svar av Lars-Erik Alversjö. Läs mer.

Interpellation

Till

Kommunstyrelsens ordförande

Angående Värmdö kommuns representation vid EU:s miljömöte på Djurönäset

I december i år står Köpenhamn värd för FN:s stora klimatkonferens. För att förbereda denna konferens samlades den 13-15 juli 140 klimatförhandlare från EU på Djurönäsets kursgård i Värmdö kommun.

Värmdö kommuns engagemang i konferensen diskuterades vid ett flertal tillfällen i kommunstyrelsen. Bl. a beslöts att kommunen skulle stå värd för konferensen och bekosta en middag med föredag och underhållning. För detta anslogs en större summa pengar.

Kommunfullmäktiges ordförande skulle representera kommunen och hålla ett välkomsttal under middagen.

Senare nåddes vi av beskedet att förutom kommunfullmäktiges ordförande, Per Naess, skulle också en företrädare för varje alliansparti/majoritetsparti representera Värmdö kommun under middagen.

Tidigare har kutym varit att företrädare för såväl majoritet som opposition representerat Värmdö kommun vid konferenser och ceremonier.

Jag vill därför fråga kommunstyrelsens ordförande enligt nedanstående:

  • Vilken var bevekelsegrunden till att Värmdö kommun representerades av 5 företrädare från majoriteten och ingen från oppositionen?

Gustavsberg den 2 september 2009

Mats Skoglund (V)

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk